Dacă ai suferit un accident de pe urma căruia mobilitatea și siguranța picioarelor ți-au fost afectate și medicul ți-a recomandat să folosești o cârjă pentru a te deplasa mai ușor, înainte de a investi într-un astfel de produs este bine să cunoști mai întâi care îți sunt opțiunile.

 

Cârjele ortopedice pot fi de două tipuri, în funcție de design-ul lor și modul lor de utilizare. Avem pe de-o parte cârjele cu sprijin subaxilar pe care le putem purta subraț și cârje cu sprijin antebraț pe care ne sprijinim brațele pentru a ne deplasa. Atât cârjele cu suport subaxilar, cât și cârjele cu sprijin antebraț pot fi achiziționate de pe site-ul Kinetika.ro, la prețuri convenabile și de o calitate aparte.

 

Site-ul nostru este un magazin online specializat în produse medicale ce pot fi utilizate cu succes în timoul procesului de recuperare de către pesoane care au suferit diferite accidente sau operații din cauza cărora și-au pierdut temporar mobilitatea. Alături de cârje, mai comercializăm scaune cu rotile, diferite echipamente de investigare și diagnostic, o gamă largă de remedii naturiste, precum și produse destinate bebelușilor.

 

Principalele diferențe dintre cârjele cu sprijin subaxilar și cârjele cu sprijin antebraț

 

Cârja cu sprijin subaxilar

 

O cârjă cu sprijin subaxilar poate fi utilizată de pacienții în perioada de recuperare indiferent de înălțimea pe care o au aceștia, de afecțiunile locomotorii de care suferă sau de numărul lor de kilograme. Cârja cu sprijin subaxilar este o cârjă foarte versatilă, ce oferă oricui suportul mult dorit.

 

Pentru a îndeplini nevoile unui număr cât mai mare de utilizatori, cârjele cu sprijin subaxilar se pot regla la o înălțime cuprinsă între 145 și 200 de centimetri.

 

Un bolnav care nu este foarte sigur pe picioarele sale în timpul mersului va exercita o presiune mai mare pe obiectele de care se sprijină și de aceea, pentru a nu produce un zgomot prea mare în timpul mersului, cârja cu sprijin subaxilar este dotată la capăt cu un material care absoarbe șocul și are în același timp și un rol antiderapant.

 

Cârjele cu sprijin subaxilar sunt niște accesorii medicale cu un grad ridicat de rezistență la uzură, produse din aluminiu pentru, un material care nu ruginește și nu își schimbă proprietățile de la contactul prelungit cu factorii externi.

 

Pentru un confort sporit în timpul mersului, cârja cu sprijin subaxilar are mânerul îmbrăcat într-un burete plăcut la atingere și prezintă și un arc de suspensie ce are rolul de a diminua șocurile provocate la contactul cu suprafețele dure precum podeaua sau asfaltul.

 

Un mare avantaj oferit de cârjele cu suport subaxilar este acela că ele pot fi folosite atât cu mâna dreaptă, cât și cu mâna stângă, dar și cu ambele mâini în același timp dacă se utilizează două cârje simultan. De aceea, aceste cârje pot fi folosite și chiar sunt recomandate persoanelor cu probleme de mobilitate nu doar la unul, ci la ambele picioare, sau persoanelor care nu-și pot folosi deloc un picior.

 

Greutatea unei cârje subaxilare este de 870 de grame, dar în schimb, sarcina sa maximă pe care o poate suporta ajunge până la 130 de kilograme.

 

Cârja cu sprijin antebraț

 

Ca și în cazul cârjei cu sprijin subaxilar, specialiștii recomandă cârja cu sprijin antebraț persoanelor care au suferit un accident sau o operație și se află în perioada de recuperare, perioadă în care unul dintre membrele inferioare nu îl pot utiliza corect sau deloc.

 

Spre diferență de cârjele cu sprijin subaxilar care pot fi utilizate câte două concomitent, o cârjă cu sprijin antebraț nu se poate folosi împreună cu o altă cârjă cu sprijin antebraț deoarece nu oferă stabilitatea necesară. Cu alte cuvinte, aceste cârje se pot folosi doar când unul dintre membrele inferioare a fost afectat.

 

Cârja cu sprijin antebraț este mai scurtă decât cârja cu sprijin subaxilar, motiv pentru care este și mai ușoară. Greutatea unei astfel de cârje este de doar 0.5 kilograme, dar în ciuda sa, sarcina maximă pe care o poate suporta un astfel de accesoriu este foarte mare, ajungând chiar până la 135 de kilograme.

 

La fel ca și cârja cu suport subaxilar, înălțimea unei cârje cu sprijin antebraț se poate regla astfel încât să satisfacă nevoile unui număr cât mai mare de pacienți. Dar pentru că se poziționează mai jos, înălțimea ei este cuprinsă între 95 și 118 centimetri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here