Alegerea unui scaun cu rotile potrivit nu este o misiune atât de simplă precum ar putea părea la prima vedere. Nu toate persoanele cu dizabilități au aceleași nevoi și pentru satisfacție deplină, dacă vrei să investești într-un astfel de produs pentru bunicii sau părinții tăi, ori chiar în scop personal, este bine să cunoști mai întâi calitățile diferitelor scaune cu rotile și ce pot acestea să îți ofere.

 

De câte feluri sunt scaunele cu rotile?

 

Poate că nu ți-ai dat seama până acum, dar nu toate scaunele cu rotile sunt la fel. De la scaune cu rotile care trebuie împinse de la spate de un însoțitor pentru a se deplasa și până la scaune dotate cu motor și acumulator ce permit utilizatorului o independență totală de ceilalți, există scaune cu rotile de tot felul.

 

Un tip aparte de scaune cu rotile sunt scaunele dotate cu WC de cameră. Acestea arată ca niște fotolii rulante, confortabile, prevăzute sub șezut cu un vas special. Scaunele cu rotile dotate cu toaletă au fost creeate pentru persoanele cu dizabilități, care din diferite motive nu pot folosi o toaletă normală. Aceste scaune îi ajută pe utilizatorii lor să-și păstreze echilibrul, iar pentru însoțitori reprezintă o alternativă la clasicele scutece.

 

Un scaun cu toaletă de cameră, fiind dotat cu rotile, poate fi folosit în același timp și ca un scaun cu rotile de interior. Peste vasul de WC format dintr-un capac și o ploscă colectoare, scaunele cu toaletă sunt prevăzute cu o pernă detașabilă pe care persoanele cu dizabilități se pot așeza normal, la fel ca în cazul unui scaun obișnuit.

 

Care sunt avantajele pe care le oferă scaunele cu rotile?

 

Așa cum probabil ți-ai dat seama și din descrierea lor, fiecare scaun cu rotile oferă niște avantaje aparte. Cele obișnuite sunt pur și simplu o alternativă facilă de deplasare pentru persoanele cu dizabilități, dar și de transport, care îi ajută pe însoțitori să depună mai puțin efort atunci când își mută pacienții dintr-un loc în altul.

 

Scaunele cu rotile dotate și cu motor sunt pe de altă parte niște scaune ce redau persoanelor cu dizabilități o oarecare independență. Aceste scaune cu rotile pot fi folosite și în exterior, motiv pentru care, cu ajutorul lor, utilizatorii pot ieși la plimbare, relaxându-se în aer liber.

 

Scaunele cu toaletă în schimb, sunt niște scaune mai speciale, care facilitează modul de satisfacere a nevoilor fiziologice în cazul persoanelor cu dizabilități. De asemenea, ele sunt o investiție profitabilă și valoroasă și pentru îngrijitori deoarece, cu ajutorul unui astfel de mecanism, nu mai sunt necesare scutecele de adult și nici schimbatul la pat.

 

Chiar și cel mai simplu scaun cu rotile este un element important în viața unei persoane cu dizabilități deoarece îi asigură acesteia un grad de mobilitate de care altfel nu ar putea beneficia. Pentru o persoană căreia deplasarea dintr-un loc în altul îi este pur și simplu imposibilă, un scaun cu rotile este un obiect sigur, ușor de folosit și nu în ultimul rând o garanție a faptului că în ciuda dificultăților, încă există ideea de libertate.

 

Investiția într-un scaun cu rotile este importantă și din punct de vedere psihologic. Persoanele imobilizate la pat, tind să capete stări de melancolie, tristețe, nervozitate și chiar depresie, mai ales dacă în trecut erau niște persoane active și și-au pierdut din scurt mobilitatea. Dar, din fericire, cu scaunul cu rotile potrivit, ele încă se mai pot deplasa pe anumite distanțe și de asemenea, mai pot desfășura activitățile care le fac plăcere.

 

Concluzie: Cum alegi cel mai bun scaun cu rotile?

 

Magazinul nostru online, Kinetika.ro, oferă o gamă variată de scaune cu rotile, dar pentru a-l alege pe cel mai bun, trebuie să răspunzi mai întâi la două întrebări care te vor ajuta să faci alegerea perfectă:

 

  1. Persoana pentru care cumperi scaunul are nevoie în permanență de un însoțitor?

 

Dacă nu, investește atunci într-un scaun cu rotile electric, ce permite utilizatorului său să se deplaseze acolo unde vrea, chiar și fără ajutorul unui însoțitor. Dacă da, atunci, atât pentru bolnav, cât și pentru însoțitorul său, un scaun cu rotile acționat manual este mai potrivit.

 

  1. Persoana pentru care cumperi scaunul poate folosi o toaletă normală?

 

Dacă da, cumpăra atunci un scaun cu rotile obișnuit. Dacă nu, un fotoliu cu toaletă de cameră este cea mai bună alegere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here