Știai că băile din locuințele tradiționale japoneze sunt considerate unele din cele mai sigure băi din întreaga lume? După ce ai citit această frază probabil că stai și te gândești ce poate fi atât de periculos la o baie, dar în realitate doar în Statele Unite ale Americii de exemplu, în fiecare an peste 3 milioane de oameni în vârstă primesc îngrijiri medicale în urma unor căzături, multe dintre ele având loc în baie.

 

După o anumită vârstă, căzile normale sau cădițele de duș devin periculoase, mai ales atunci când suprafața lor se umple de produse de îngrijire ca săpunurile, gelurile de duș sau șampoanele, care mai de care mai alunecoase. Dar baia nu reprezintă un loc periculos doar pentru bătrâni!

 

Fanii emisiunilor culinare britanice și-l amintesc cu nostalgie pe chef Gary Rhodes, care a apărut în emisiuni precum MasterChef și Hell`s Kitchen și care într-o seară de marți, în toamna anului 2019 a alunecat în baie și s-a lovit mortal la cap. La momentul decesului, Gary Rhodes, la cei 59 de ani ai săi, era încă departe de a putea fi numit senior, dar la fel ca în cazul multor persoane în vârstă care își pierd viața în propria locuință, a alunecat și a căzut la duș.

 

Să ne întoarcem la locuințele japoneze și motivul pentru care ele sunt considerate atât de sigure pentru locatarii lor. Spre deosebire de băile din Occident, cele japoneze sunt ca un duș uriaș, unde poți face baie oriunde dorești, și cu o cadă mică și adâncă pe care japonezii nu o folosesc ca să se spele, ci doar pentru relaxare.

 

În aceste dușuri cât o baie obișnuită, japonezi țin în mod obligatoriu și un scăunel, pe care îl folosesc în timpul spălatului pentru a se curăța mai ușor, dar și pentru un plus de siguranță. Astfel, riscul de a cădea în timp ce fac baie este foarte redus.

 

Cum să alegi un scaun de duș potrivit?

 

Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, nu trebuie să împlinești în mod obligatoriu o anumită vârstă pentru ca baia să devină un loc periculos pentru tine. De aceea, ar fi bine chiar acum să investești într-un scaun duș care să asigure siguranța ta și a familiei tale.

 

Pe internet există o ofertă bogată gamă de scaune de duș. Dar cele mai bune sunt cele profesionale, precum scaunele de duș disponibile pe site-ul Kinetika.ro. Acestea sunt niște scaune versatile potrivite nu doar pentru unul, ci pentru toți membrii familiei.

 

În cazul în care te confrunți cu diferite probleme de sănătate pentru care s-ar potrivi doar un anumit tip de scaun, înainte de a face orice investiție ar trebui să te consulți mai întâi cu terapeutul tău. Dar dacă în general folosești niște scaune obișnuite, pentru duș majoritatea terapeuților și chiropracticienilor recomandă scaune cu spătar și cotiere, scaune ce asigură un confort deosebit.

 

Spre deoseibire de un scaun obișnuit, scaunele de duș sunt foarte rezistente, fabricate din niște materiale care nu se deteriorează din cauza apei. În plus, deși seamănă la aspect cu niște scaune obișnuite, scaunele de duș au picioarele îmbrăcate în niște materiale antiderapante care previn alunecarea, indiferent de tipul podelei pe care sunt așezate.

 

De asemenea, încă un lucru prin care se disting scaunele de duș de cele obișnuite este greutatea lor. Spre diferență de niște scaune normale, scaunele de duș sunt mult mai ușoare, astfel că pot fi foarte simplu mutate dintr-un loc în altul după bunul plac al utilizatorilor lor. Cu toate acestea, ele au o sarcină maximă foarte mare, fiind ideale chiar și pentru persoanele mai corpolente.

 

Cea mai importantă caracteristică a unui scaun de duș

 

Dintre toate caracteristicile menționate în rândurile de mai sus, cea mai importantă calitate a unui scaun de duș este stabilitatea. Indiferent de brandul său, aspect sau alte detalii, orice scaun de duș ar trebui să aibă picioare antiderapante.

 

De aceea, ca să nu crești riscul de cădere în loc să-l elimini, nu investi niciodată în scaune de duș care nu au picioarele asigurate. Nu trata cu superficialitate acest subiect și învață să faci diferența între scaunele obișnuite și scaunele de duș profesionale, care vă țin la distanță de pericole pe tine și pe familia ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here