Un cadru de mers nu este util doar persoanelor care au suferit un accident care le-a afectat mobilitatea, ci și vârstnicilor sau celor care din anumite motive de sănătate și-au pierdut siguranța picioarelor. Dacă șchiopătezi, dacă ai dureri de spate, dacă îți pierzi echilibrul și te împiedici des sau dacă obișnuiești să te agăți de mobila dintr-o încăpere, atunci există șanse mari să ai nevoie de un cadru de mers, iar el să fie cea mai bună soluție pentru însănătoșirea ta.

 

Un cadru de mers este un aparat foarte versatil. El poat fi utilizat deopotrivă de persoanele rănite, cât și de cele care suferă de diferite boli neurologice. Cadrele de mers sunt foarte stabile și datorită design-ului lor deosebit, oferă siguranță deplină celor care le utilizează, ajutându-i să se deplaseze independent, fără ajutorul altor persoane.

 

Un cadru de mers de care să fii pe deplin mulțumit trebuie ales în funcție de nevoile personale ale fiecărui utilizator. Orice cadru de mers are diferite caracteristici, iar utilizatorii, înainte de a investi într-un astfel de aparat, trebuie să țină cont de forma lui, greutatea, sarcina maximă pe care o suportă, precum și de eventualele dotări.

 

Din punct de vedere al design-ului, cadrele de mers se pot împărți în două categorii distincte:

cadru de mers simplu;

cadru de mers cu dublu sprijin.

 

Caracteristicile cadrelor de mers simple

 

Cadrele de mers cu un design simplu sunt niște cadre de mers ideale pentru persoanele care au suferit o operație, pentru cele care au avut un accident și sunt pe cale de vindecare, pentru cele care au suferit de o boală care le-a afectat mersul, dar acum sunt în convalescență și se concentrează pe recuperare. Cu alte cuvinte, aceste cadre de mers sunt recomandate de specialiști celor care se confruntă cu o problemă temporară și cu puțin efort își pot recăpăta capacitatea de a se deplasa independent, fără ajutor.

 

Cadrele de mers simple sunt niște cadre de mers care pot fi folosite pentru menținerea unui mers corect sau pentru recuperarea progresivă a mersului. Bineînțeles, faptul că nu dispun de dublu sprijin nu le face cu nimic mai puțin sigure decât cadrele de mers care au această calitate. Dar pentru mai mult suport, persoanele care au nevoie de un cadru de mers pentru o perioadă lungă de timp, preferă cadrele de mers cu dublu sprijin.

 

Cadrele de mers simple se pot folosi în două feluri. Ele pot fi ridicate complet de la pământ în timpul mersului, la fiecare pas, sau doar împinse, pentru o deplasare mai lentă.

 

Caracteristicile cadrelor de mers cu dublu sprijin

 

Cadrele de mers cu dublu sprijin se recunosc ușor față de cadrele de mers simple datorită prezenței unei perechi în plus de mânere. În comparație cu cadrele de mers obișnuite, acestea oferă mai mult suport pentru mâini, având o pereche de mânere poziționate în partea superioară și o pereche de mânere poziționate în partea inferioară.

 

Mânerele poziționate în partea superioară a cadrului pot fi folosite la fel ca mânerele cadrelor de mers simple. Acestea se apucă în timpul mersului și oferă utilizatorului un punct fix de care să se agațe.

 

Pe de altă parte, mânerele poziționate în partea inferioară a cadrelor de mers cu dublu sprijin sunt niște mânere foarte utile în momentul ridicării în picioare din poziție așezată. Pentru că sunt mai jos și implicit mai aproape de utilizator atunci când acesta stă așezat, aceste mânere sunt mai ușor de apucat și oferă sprijinul necesar pentru ridicare.

 

Cum să alegi un cadru de mers ideal pentru propriile nevoi?

 

De fapt, necesitatea perechii de mânere situate în partea inferioară a cadrelor de mers cu dublu sprijin este criteriul după care ar trebui să alegi un tip de cadru de mers sau pe celălalt. Dacă te confrunți cu probleme de mobilitate doar în timpul mersului, nu are rost să investești într-un aparat cu un design mai complex, mai ales știind faptul că acesta este și mai scump. Pe de altă parte, dacă ai nevoie de un cadru de mers pentru o perioadă lungă de timp și consideri că mai mult suport este un mare plus pentru condiția ta fizică, un cadru de mers cu dublu sprijin este alegerea potrivită.

 

Ambele tipuri de cadre de mers pot fi achiziționate din magazinul online, Kinetika.ro. De aceea, dacă te-ai hotărât la un model și vrei să investești în el, alege produsul preferat de pe site-ul nostru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here